Tisková zpráva: Celoplošný zákaz předjíždění kamionů nic neřeší
Praha, 14. února 2017 – V červenci loňského roku přišel ministr vnitra Milan Chovanec s návrhem zakázu předjíždění kamionů na dálnici. Navrhoval jít stejnou cestou jako Slovenko, tedy absolutně zakázat předjíždění.
Tisková zpráva: Dobrovolná vakcinace dětí nesníží proočkovanost populace
 Praha, 1. prosince 2016 – Očkovat nebo neočkovat děti? Kdy, které vakcíny a jaká jsou rizika? Proč někteří rodiče odmítají očkování a jaké mají možnosti? Odpovědi hledal seminář k povinnému očkování dětí, který uspořádala platforma Argumentor dne 29. listopadu.
Tisková zpráva: Obchodník, který zveřejnil fotku zloděje, podá ústavní stížnost
Praha, 14. září 2016 – Společnost ekolo.cz, která dostala pokutu od Úřadu na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) za umístění fotografie zloděje na Facebook, neuspěla s žalobou.
Tisková zpráva: Argumentor už zaujal tisíce lidí a připravil novinky
Praha, 22. srpna 2016 – Portál , který vznikl v dubnu 2016 má za sebou více než čtyři měsíce provozu. Za tu dobu se stal místem, kde se lidé snaží řešit témata ovlivňující či trápící velké množství lidí. Svůj názor na krajská či celostátní témata už vyjádřily tisíce lidí. Na Argumentor dosud lidé vložili 170 názorů, pod nimiž se objevilo celkem 5 tisíc argumentů a na názorech zahlasovalo téměř 14 tisíc lidí!
Les u botanické zahrady v Praze Troji se kácet nebude, město se dohodlo s investorem!
Kauza záměru soukromého investora vystavět na (dosud) zalesněné ploše u botanické zahrady v pražské Troji ekocentru s rozhlednou rezonovala v červenci také na našem portálu Argumentor.cz. Odpor místních občanů proti kácení lesa a výstavbě veskrze komerčního projektu byl jednoznačný, a tak jsme navázali spolupráci s iniciativou Proti plotu a zúčastnili se také setkání investora s občany, které se zvrhlo spíše v demonstraci proti výstavbě.
Tisková zpráva: Občané i radnice Prahy 8 se bouří proti výstavbě „ekocentra“ v Troji
Praha, 16. července 2016 – Soukromý investor plánuje postavit ekologické centrum u botanické zahrady v Praze. Proti výstavbě se dlouhou dobu vymezuje iniciativa Proti plotu ve spolupráci s platformou Argumentor.cz. Občané ani zástupci Prahy 8 nesouhlasí s výstavbou ekocentra, kvůli kterému je nutné vykácet 2.300 metrů čtverečních lesního porostu, který je součástí Přírodního parku Draháň-Troja. V místě, kde je dnes les, by měla vyrůst devítipodlažní rozhledna s restaurací a parkovištěm pro 29 aut. Místní lidé nevěří záměrům investora a proti pochybnému záměru bojují.
Tisková zpráva: Ministerstvo dopravy chystá jasná pravidla pro tuning
Praha, 23. června 2016 – Od ledna letošního roku běží nový systém prověřování vozidel na STK. Má zabránit podvodům, ale dopadá nejen na pečlivé motoristy, ale i milovníky tuningových aut.
Tisková zpráva: Dostavba dálnice D11 je již blízko.
Praha, 14. června 2016 Dostavba dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře a Náchoda je klíčovou stavbou Královéhradeckého kraje. Situace na hlavním tahu na Polsko je velmi problematická.
Tisková zpráva - Ve Zlíně se bourat nebude!
Praha, 25. května 2016 – Argumentor.cz, který dává veřejnosti prostor vyjádřit svůj názor na témata, která je zajímají, se zapojil do situace okolo bourání Velkého kina ve Zlíně. Největší promítací sál v České republice byl po posudku statiků letos v březnu uzavřen. Budova Velkého kina je podle radnice zcela nefunkční a bylo by nebezpečné v ní provozovat jakékoliv aktivity. Vedení města nyní čeká na vyjádření dalších odborníků, kteří doporučí, jakým způsobem budovu zachránit. Nejen obyvatelé Zlína, ale také někteří politici se ovšem obávají, že by město mohlo přistoupit k demolici celého objektu.
Vznikla nová online platforma pro vyjádření názorů veřejnosti
V dubnu byl spuštěn server Argumentor.cz, který dává veřejnosti prostor vyjádřit svůj názor na témata, která je zajímají. Lidé zde mohou vkládat vlastní názory, vyjádřit souhlas nebo nesouhlas s názory ostatních a přidat k nim svůj vlastní komentář. Cílem platformy je pomoci vyniknout tématům i samotným problémům, které občany České republiky trápí, a to jak na celostátní, tak regionální úrovni. Cílem je dát sílu také těm hlasům veřejnosti, které sice nejsou ojedinělé, ale dosud se o nich příliš nevědělo či nemluvilo. Díky zveřejnění názoru mohou jednotlivci nebo skupiny oslovit tisíce lidí, kteří se o problém zajímají nebo začnou zajímat. Argumentor má navíc sloužit také k tomu, aby se problémy veřejnosti zabývali i ti odpovědní – vedení měst, politici, instituce, manažeři firem a další.